Υλικα:
1000 γρ πατατες καθαρισμενες
1 αυγο
4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμενα
1 κσ μαϊντανό
1κσ ανηθο
1 κσ ρίγανη φρεσκια
Μισή κσ θυμάρι φρεσκο – όλα ψιλοκομμένα)
40 ml λαδι
Μισή κγ μοσχοκαρυδο
1 καρότο τριμμενο
80 γρ γαλα
Αλατι, πιπέρι
80 γρ τυρι της αρεσκείας μας
1 πακέτο σφολιάτα με 2 φύλλα.
Εκτέλεση:
Βραζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις αφαιρουμε από το νερό και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα, λάδι, αυγό χτυπημένο, τα ψιλοκομμενα λαχανικά, το τριμμενο καρότο και τα αρωματικά και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το τυρί. Αλατοπιπερωνουμε αναλόγως.
Λαδώνουμε το ταψί ελαφρώς και στρώνουμε το ένα φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και λαδι που έχουμε κρατήσει. Καλύπτουμε με το πάνω φύλλο. Κάνουμε τις άκρες κοθρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και χαμηλώνουμε στους 170 για 3/4 και παρακολουθουμε να έχει ψηθεί πάνω κάτω και να έχει ωραίο χρώμα.
H Συνταγή είναι της κας Eva Amit