Θέλεις μια διαφορετική και νόστιμη εκδοχή των τηγανητών πατατών, η πατατόπιτα είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η απλή αλλά γευστική συνταγή θα σε καταπλήξει με την τραγανή εξωτερική της υφή και το λιωμένο τυρί στο εσωτερικό.
Είναι ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό σε μια σαλάτα.
Υλικά:
3 πατάτες
Τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα (ή οποιοδήποτε τυρί σου αρέσει)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στον ρεντε τις πατάτες
Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι..και απλώνουμε το μισό μείγμα από τις πατάτες μας..αφού έχουμε ρίξει αλάτι
Αφήνουμε να τηγανίζεται για λίγη ώρα..σε μέτρια φωτιά
Κατόπιν βάζουμε μια στρώση διάφορα κασέρια τριμμένα και από πάνω ρίχνουμε τις υπόλοιπες πατάτες
Με μια σπάτουλα δίνουμε σχήμα…φροντίζουμε με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να γυρίζουμε την “πίτα “μας μερικές φορές
ώστε να ψηθούν καλά και οι δυο πλευρές…
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη σε χοντρό μέγεθος.
Ψιλοκόβουμε το τυρί.
Τηγάνισμα:
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Απλώνουμε το μισό από τις τριμμένες πατάτες στο τηγάνι, σχηματίζοντας ένα στρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να τηγανιστεί για λίγα λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Στρώνουμε μια στρώση από το τριμμένο τυρί.
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα από τις πατάτες.
Πατάμε ελαφρά με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
Γύρισμα:
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, γυρίζουμε προσεκτικά την “πίτα” μας για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά και το τυρί να λιώσει.
Σερβίρισμα:
Κόβουμε την πατατόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.
Η Συνταγή είναι της κας Litsa Agg