Συστατικά
1 πακέτο μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κιλό πατάτες και 1 κουτάλι αλάτι
μισό ποτήρι γάλα
τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγια, ζάχαρη, γάλα, και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια
μαλακή και λεία ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό αφήνουμε να βρασει λίγο και ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι.
Προσθέτουμε 1 κιλο πατάτες κομμένες κυδωνάτες για να βράσουν
Μόλις βράσουν αφαιρούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε σε πουρέ ενώ ρίχνουμε
και μισο ποτήρι γάλα.
Προσθέτουμε την φέτα μέσα στο πουρέ και ανακατεύουμε να έχουμε ένα κρεμώδη πουρέ.
Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και παίρνουμε με το κουτάλι ποσότητα σαν μικρό πορτοκάλι και κάνουμε 4 μπάλες.
Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Φτιάχνουμε 4 μπάλες ζύμης
Ανοίγουμε τις ζύμες με τα χερια μας βάζουμε μέσα την πατατόμπαλα κλείνουμε σαν πουγκί
και την γυρνάμε ανάποδα με την ραφή προς τα κάτω. Λαδώνω τα χέρια και ανοιγω την πατατόπιτα σε διάμετρο 20-25 εκ. και τις τοποθετούμε σε ενα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Κάνουμε με το δάχτυλο μια τρυπα στην μέση και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την πίτα απο το φούρνο την αλείφουμε με βούτυρο.
Ετοιμεςςςςςςςςς
Suscribe to recipe’s youtube channel here