Kεφτέδες μπακαλιάρου

Συνταγή για 20 κεφτεδες

Υλικά

500 γρ. πατάτες
500 γρ. ξαλμιρισμένου μπακαλιάρου
1 κλωναράκι μαϊντανό
1 ή μισό μικρό λευκό κρεμμύδι
2 ολόκληρα αυγά
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό και όταν βρασουν τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας.
Στο πλάι βράζουμε και τον μπακαλιάρο βυθίζοντάς τον σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, δυο φύλλα δάφνης και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

για το μείγμα
Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόκαλα και διαλλύουμε το κρέας με τα χέρια μας και μετά το προσθέτουμε
στον πουρέ, προσθέτοντας τον πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι, τα δύο αυγά και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και το μείγμα σας είναι έτοιμο.

Με τη βοήθεια δύο ελαφρώς βρεγμένων κουταλιών, παίρνετε μέρος από το μείγμα και το ζυμώνετε να σφίξει, στη συνέχεια το γυρίζετε
απαλά στα χέρια σας για να αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα και κυλήστε κάθε κεφτε στο άσπρο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με μια γενναία δόση ηλιέλαιο ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά και στη συνέχεια τηγανίζουμε μερικούς κεφτέδες τη φορά και τις αφαιρούμε από το λάδι όταν ροδίσουν. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατίζουμε ελαφρά την επιφάνεια και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ψήσετε τους κεφτεδεσ στο φούρνο, τον προθερμαίνετε στους 180° και τις ψήνετε σε λειτουργία αερα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τελείως.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραγανά σφολιατίνια…κανένας δεν μπορει να μην πάρει ένα
Επόμενο άρθροΑφράτα και αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα και σιροπιαστά