Πατον Σαλε

Υλικά

150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 αυγά μέτρια
100 γρ γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
άλας
πιπέρι
200 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
Σουσάμι
420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C σε αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα στο μίξερ για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Χαμηλώστε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας να ενωθεί πλήρως κάθε προσθήκη πριν προσθέσετε την επόμενη.
Όταν ενσωματωθούν τελείως τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά, σε αργή σταθερή ροή. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα και το αλεύρι.

Αφαιρέστε τον κάδο του μίξερ από τη βάση του μίξερ και προσθέστε τα στεγνά υλικά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια των 20 γρ.
Πλάθετε κάθε μπάλα σε μια μικρή λωρίδα 20 cm.
Απλώστε το σουσάμι σε μια επιφάνεια εργασίας και τυλίξτε τις λωρίδες σε ρολό για να καλυφθούν.

Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Προηγούμενο άρθροΜεσογειακό Σούσι με ψωμί του τόστ…Δείτε το video
Επόμενο άρθροΕξαιρετική Τυρόπιτα με γιαούρτι και κεφίρ