Παξιμάδια με πορτοκάλι

Τα παξιμάδια με πορτοκάλι είναι ένα νόστιμο και αρωματικό σνακ που συνδυάζει την τραγανή υφή των παξιμαδιών με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού. Είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με έναν καφέ ή τσάι, και μπορείτε να τα προσφέρετε και σε φίλους και οικογένεια σας. Ένα σνακ που σίγουρα θα τους ευχαριστήσει!

Υλικά

1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1⁄2 κγ γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
11⁄2-1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού και
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη
3. Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια
4. Τυλίγουμε σε κορμό, Κόβουμε ελαφρά και με ένα μαχαίρι/κόφτη ζαχαροπλαστικής κάνουμε ροδέλες (δεν κόβουμε μέχρι κάτω) –
με απόσταση 1,5-2 εκ. το πολύ. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
5. Τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
6. Βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
7. Αφήστε να κρυωσουν τα μπισκότα αρκετά για να τα πιάσετε με το χέρι και τοποθετήστε τα στο πλάι πίσω στο ταψί
8. Ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν
Αυτά διατηρούνται για έως και 6 εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο

Vicky Mudrinic

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παξιμάδια Πορτοκαλίου. 

Παξιμάδια Πορτοκαλίου. 

Η συνταγή της Kathy Tsaples από το φανταστικό της βιβλίο “Sweet Greek”, λατρεύω την ιδέα του εμποτισμένου σιροπιού. Η μυρωδιά του πορτοκαλιού, της κανέλας, του γαρίφαλου είναι οι αγαπημένες μου γεύσεις. Τέλεια με ελληνικό καφέ.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι μπράντι ή ούζο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Φλούδα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 ή 5 γαρυφαλα μπαχαρικο
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Σουσάμι, βρασμένο και στραγγισμένο

Μέθοδος:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC
2. Βράζουμε το νερό, το γαρύφαλλο και το ξυλάκι κανέλας για περίπου 20 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
4. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα και το κονιάκ.
5. Στραγγίστε το νερό και προσθέστε στο μείγμα, ακολουθούμενο από την αλεσμένη κανέλα και το γαρύφαλλο.
6. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ζυμώστε το μείγμα σε μια εύπλαστη ζύμη.
7. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ή 4 μπάλες και πλάθετε το καθένα σε ένα κορμό. Ισιώνουμε ελαφρά με την παλάμη.

8. Τοποθετήστε κάθε κορμό σε ένα ταψί με επένδυση. Αλείψτε κάθε κορμό με λάδι και πασπαλίστε από πάνω βρεγμένο σουσάμι. Μπορείτε επίσης να κυλήσετε κάθε κορμό σε ένα ταψί με βρεγμένους σπόρους σουσαμιού για ομοιόμορφη κατανομή σε όλο τον κορμό.
9. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χαράξτε τα παξιμάδια μέχρι τη μέση σε κάθε κορμό. Ψήνουμε για 20 ή 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
10. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε φέτες. Ψήνετε ξανά για άλλα 20 ή 30 λεπτά, φροντίζοντας να ροδίσουν και οι δύο πλευρές από τα παξιμάδια. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από την Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΠαπουτσάκια… ξυπόλητα! Η δροσερή εκδοχή χωρίς μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια καρύδας με 2 υλικά