Υλικά :

1 πατσάς κατσικίσιος συν
ποδαράκια και έντερα κατσικίσια
Ξύδι για να πλύνουμε την πατσά
Χυμός από 2-3 λεμόνια
2 λίτρα νερό
Λάδι μισό κρασοπότηρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό από ένα λεμόνι
Πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά την πατσά με νερό, μετά με ξύδι και πάλι με νερό. Στη συνέχεια την αφήνουμε σε χυμό λεμονιού και ξύδι για 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε την πατσά και την ζεματίζουμε για 15 λεπτα. Πετάμε το πρώτο νερό και την βάζουμε στη χύτρα με 2 λίτρα νερό. Αλατίζουμε και κλείνουμε τη χύτρα για 35-45 λεπτά, ανάλογα με την χύτρα μας. Αν δεν μας αρέσει πολύ η μυρωδιά της πατσάς βάζουμε στο βράσιμο 2 κλωνάρια δυόσμο. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, η πιπέρι, ή ρίγανη, ή ξύδι, ή λεμόνι.
Σερβίρετε πολύ ζέστη.
Πατσά θα βρούμε ή στο σούπερ μάρκετ κατεψυγμένη ή παραγγελία στον χασάπη μας φρέσκια.
Εγώ είχα πατσά από το χωριό καθαρισμένα όλα τα εντόσθια και τα ποδαράκια .
Foto: Afroditi Milou