Πατσαβουρόπιτα με τυριά !!  (Recipe in Greek & English)

Πατσαβορόπιτα ονομάζεται έτσι λόγω του τρόπου προετοιμασίας του! Είναι τόσο απλή με λίγα μόνο συστατικά και  δύο βήματα για την προετοιμασία! Πάντα χρησιμοποιούμε κάθε είδους τυρί που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι με γάλα και μαύρο πιπέρι. Μπορείτε να το σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας !!

Συστατικά:

Διαφήμιση

450γρ φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι μείγμα (ελαιόλαδο + φυτικό έλαιο)
500γρ τυρί μείγμα (ελληνική φέτα, και ότι άλλο έχετε)
1-2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα φρέσκο ​​τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι γάλα
3-4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
Μερικές ψιλοκομμένες πιπεριές για γαρνιτούρα
(προαιρετικά)
1 ταψί (30 × 40cm)

Εκτέλεση:

Τρίψτε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με όλους τους τύπους τυριών που σας αρέσουν. Προσθέστε μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη. Ανοίξτε το πακέτο με το φύλλο. Βουρτσίστε το ταψί με λάδι.
Ξεκινήστε να βάζετε ένα φύλο στο κάτω μέρος του ταψιού. Πασπαλίστε με λάδι. Πάρτε το δεύτερο φιλό και τοποθετήστε το στον παγκο. Πασπαλίζουμε με λάδι και ρίχνουμε πάνω από το μείγμα τυριών.
Κάντε το φύλο και με τα δύο χέρια ως ακορντεόν και τοποθετήστε το προσεκτικά στο ταψί. Τοποθετήστε όλο το φύλλο το ένα μετά το άλλο μέχρι να τελειώσουν.
Σε ένα μπολ ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα, 3-4 αυγά, 2 κουταλιές αλεύρι, μαύρο πιπέρι και προσθέστε μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την πίτα και αφήστε το για 5 λεπτά για να απορροφηθεί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

Σας ευχαριστώ και απολαύστε !!

ΠΗΓΗ: Mari GlasgowGreek Style Recipes

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Greek Patsavouropita with cheese!!

Patsavouropita is so named because of the way it is prepared! It’s so simple with only a few ingredients and two steps to prepare! We always use pastry filo and any kind of cheese that we can have at home with milk and black pepper You can serve it at any time of the day !!

Ingredients:

450g filo pastry
1 cup of mix (olive oil +vegetable oil)
500g mix of cheese (Greek feta,spicy cheese etc)
1-2 teaspoon of black pepper
1 pinch of fresh grated nutmeg
1cup of milk
3-4 eggs
2tablespoon of plain flour
1teaspoon of baking powder
1pinch of salt
Some finely chopped peppers for garnish
(optionally)
1baking tray (30×40cm)

METHOD:

Crumb the cheese with a fork and mix with the types of cheese you like. Add black pepper. Mix and set aside. Open the packet of noodles ( filo pastry) Brush the baking tray with oil. Start laying a filo at the bottom of the baking tray. Sprinkle with oil. Take the second filo and place on a surface. Sprinkle with oil and pour over the cheese mixture. Tie the filo with both hands as a accordion and place carefully in the baking tray.Lay all the filo one after the other until they are done.
In a bowl pour 1 cup milk, 3-4 eggs, 2 tablespoons flour, black pepper and add a pinch of grated nutmeg. Mix well. Pour this mixture over the pie and set aside for 5 minutes to absorb.
Bake in preheated oven at 180° Celsius for about 40 minutes.

Thank you and Enjoy!!

ΠΗΓΗ: Mari Glasgow‎  Ακολουθήστε (@mari_glasgow)

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση