Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό φέτα
3 αυγά
1 κουτάκι σόδα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (λιωμένο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα κρούστας και στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί.
Θρυμματίζουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο.
Ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Μαζεύουμε το φύλλο σαν κουρτίνα και το τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 3-6 μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 3/4 της σόδας.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα των αυγών.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Νικολέττα Πετροπούλου