Πατσαβουρόπιτα – σουφλέ με φέτα και ανθότυρο
Ταψί: 25×35 εκατοστά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150-200 ml ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 σόδα αναψυκτικό (330 ml)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  1. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
  2. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας το ταψί και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο.
  4. Τσαλακώνουμε ένα τρίτο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
  5. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα (όλα εκτός από 1 που κρατούμε για το τέλος.
  6. Πασπαλίζουμε με τa θρυμματισμένa τυριά, έτσι ώστε να γεμίσουν παντού σε όλα τα φύλλα.
  7. Αφού ρίξουμε το περισσότερο ελαιόλαδο (κρατώντας λίγο για το επόμενο μείγμα) καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα την επιφάνεια (χωρίς να τα τσαλακώσουμε).
  8. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, τη σόδα και πιπέρι.
  9. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου.
  11. Αφήνουμε την πίτα να απορροφήσει το μείγμα για 25-30 λεπτά.
  12. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πίτας.
  13. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 10-15 λεπτά να “κρυώσει” λίγο και μετά κόβουμε και σερβίρουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1- Προαιρετικά, μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά, χρησιμοποιώντας μόνον φέτα και όχι ανθότυρο, σπανάκι, κολοκύθι, πράσο ή ζαμπόν.
2- Κι αν θέλουμε μια πιο ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει αλμυρό και γλυκό, μπορούμε να την περιχύσουμε με λίγο μέλι ή με λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο.
3- Κι αν απλώς την θέλουμε λίγο πιο πικάντικη, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε 1κ.γλ. μουστάρδα (έτοιμη ή σκόνη) στο μείγμα των αυγών.
ΠΗΓΗ: tantekiki.blogspot.com

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση