Πατσαβουρόπιτα – σουφλέ με φέτα και ανθότυρο
Ταψί: 25×35 εκατοστά
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 300 γρ. ανθότυρο
- 150-200 ml ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 1 σόδα αναψυκτικό (330 ml)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
- Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας το ταψί και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο.
- Τσαλακώνουμε ένα τρίτο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα (όλα εκτός από 1 που κρατούμε για το τέλος.
- Πασπαλίζουμε με τa θρυμματισμένa τυριά, έτσι ώστε να γεμίσουν παντού σε όλα τα φύλλα.
- Αφού ρίξουμε το περισσότερο ελαιόλαδο (κρατώντας λίγο για το επόμενο μείγμα) καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα την επιφάνεια (χωρίς να τα τσαλακώσουμε).
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, τη σόδα και πιπέρι.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε την πίτα να απορροφήσει το μείγμα για 25-30 λεπτά.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πίτας.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 10-15 λεπτά να “κρυώσει” λίγο και μετά κόβουμε και σερβίρουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1- Προαιρετικά, μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά, χρησιμοποιώντας μόνον φέτα και όχι ανθότυρο, σπανάκι, κολοκύθι, πράσο ή ζαμπόν.
2- Κι αν θέλουμε μια πιο ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει αλμυρό και γλυκό, μπορούμε να την περιχύσουμε με λίγο μέλι ή με λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο.
3- Κι αν απλώς την θέλουμε λίγο πιο πικάντικη, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε 1κ.γλ. μουστάρδα (έτοιμη ή σκόνη) στο μείγμα των αυγών.
3- Κι αν απλώς την θέλουμε λίγο πιο πικάντικη, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε 1κ.γλ. μουστάρδα (έτοιμη ή σκόνη) στο μείγμα των αυγών.
ΠΗΓΗ: tantekiki.blogspot.com