Κοτόπιτα με μπεσαμελ και σφολιάτα

Αντί για ένα μεγάλο ταψί , έφτιαξα 2 μικρότερα χρησιμοποιώντας σφολιάτα στο ένα και ένα κανονικό φυλό στο άλλο.

Συστατικά

– 500 γρ στήθος κοτόπουλου
– 2 κουπες νερό
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
– 5 κουταλιές αλάτι βούτυρο, χωρισμένο
– 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι σε κύβους
– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
– 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
– 1 φλιτζάνι ζωμό από βραστό κοτόπουλο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 αυγό, χτυπημένο
– 110 γρ θρυμματισμένη φέτα
– και μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
– 1 πακέτο χρυσή ζύμη σφολιάτα μόνο 2 σε συσκευασία.

Οδηγίες

– Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
– Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το κύβο και το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και διαλλύστε το κοτόπουλο με πιρούνια. Μην πετάξετε το ζωμό.
– Ενώ το κοτόπουλο βράζει, ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια υψηλή φωτιά, 3-4 λεπτά.
– Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε σε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ. Ανακατέψτε μέχρι να υγραθεί το κορν φλαόυρ και, στη συνέχεια, επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέστε αργά το ζεστό γάλα, και 1 φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίξτε αλάτι, πιπέρι.

– Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο τεμαχισμένο κοτόπουλο στο μπολ. Προσθέστε τη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι στις προτιμήσεις σας. Τέλος, ανακατέψτε στο κτυπημένο αυγό.
– Τοποθετήστε 1 φύλλο σφολιάτα, στο ταψί 22Χ22 αφήστε την περίσσεια ζύμης φυλό να κρέμεται πάνω από το ταψί.
– Ρίξτε την γέμιση κοτόπουλου στο κέντρο και απλώστε το ομοιόμορφα.
– Τοποθετήστε το άλλο φύλλο πάνω από την γέμιση και τυλίξτε την άκρη του φύλλου μαζί να κάνουν το κόθρο. (συνήθως κόβω λίγο από το υπερβολικό φυλό μόνο από το πάνω φύλλο, δεν θέλετε πολύ παχύ, ώστε να παραμείνει άψητο.
Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και αλέστε λίγο φρέσκο ​​πιπέρι πάνω από το πάνω φυλλό.
– Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος, φροντίζοντας να κόψετε και το κάτω φύλλο.
– Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 45-50 λεπτά, έως ότου το κέντρο είναι αφρώδες και η κρούστα είναι χρυσή.
– Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία και Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Vasiliki Koula Demetrio

Προηγούμενο άρθροMοσχαρίσιο στιφάδο με Καρότα από τη Μικρά Ασία
Επόμενο άρθροΕύκολοι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα: Ένα απολαυστικό πιάτο