Πεινιρλί…το πλοίο της Αγάπης

Υλικά

Για την ζύμη
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για την γέμιση

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Χρησιμοποίησα τσένταρ, μοτσαρέλα, ενταμ και κεφαλογραβιερα
1 φλιτζάνι καπνιστό μπέικον
1/2 πιπεριά πράσινη σε φέτες σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανι

Εκτέλεση

Για την Ζυμη

1. Ανακατέψτε τη μαγιά και το νερό και αφήστε το για δέκα λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
2. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ.
3. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολά στα χέρια σας.
4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστικό και μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για την Γέμιση

1. Χωρίστε τη ζύμη σε 4-6 μπάλες ανάλογα με το πόσο μεγάλο το θέλετε. Έκανα το δικό μου σε 4 μεγάλα σκαφάκια.
2. Διαμορφώστε μια από τις μπάλες σε ένα μακρύ μακρόστενο σχήμα και βάλτε γέμιση σε όλη τη μέση. Συμπιέστε μαζί το πάνω και το κάτω μέρος της ζύμης και τυλίξτε στις πλευρές έτσι ώστε να μοιάζει με βάρκα.
3. Πασπαλίστε λίγο ρίγανι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα
4. Αφήστε τα σκάφη να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210C ανεμιστήρα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν
6. Αφαιρέστε από το φούρνο, βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο σε όλη τη ζύμη και πασπαλίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: Christina LervikGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΚυπριακές Φλαούνες με Κεφαλογραβιέρα και Χαλούμι
Επόμενο άρθροΗ κατανάλωση φυστικιών κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου σας από ασθένειες