Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη ζύμη:
  • 8γρ ξηρή μαγιά (1 σακουλάκι)
  • φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για την επικάλυψη:

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Σπόροι σουσαμιού (μαύρο ή άσπρο) για να διακοσμήσετε

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Βάλτε το γάλα και την ξηρή μαγιά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά έτσι ώστε να γίνει αφρώδες.

Αφήστε τη ζύμη να σηκωθεί σε ένα ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά

Διαφήμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνετε μια τρύπα στη μέση. Προσθέστε στο μέσον το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το χτυπημένο αυγό στο μίγμα αλευριού. Ανακατέψτε το μίγμα της αφρώδους ζύμης και ζυμώστε καλά με τα χέρια σας για λίγα λεπτά. Σχηματίστε τη ζύμη σαν μπάλα, τοποθετήστε το στο μεγάλο μπολ και καλύψτε με μια πετσέτα  κουζίνας. Αφήστε το να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ετοιμάστε το γέμισμα. 

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύετε το θρυμματισμένη φέτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Διαφήμιση

Λαδώνετε τη λαμαρίνα της κουζίνας σας.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, βγάλτε και διαιρέστε σε 11 ίσα κομμάτια, το καθένα με μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού. Πλάθετε κάθε κομμάτι και στη συνέχεια, φτιάχνετε ένα στρογγυλό επίπεδο κύκλο με τα δάκτυλά σας, περίπου 10 cm, (μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα αν προτιμάτε).

Τοποθετήστε μια κουταλιά του μίγματος  (προσέξτε να μην γεμίσετε) στη μια πλευρά της ζύμης του κύκλου, αφήνοντας ένα μικρό κενό περιθώριο ζύμης κοντά στις άκρες. Αναδιπλώστε τον κύκλο για να καλύψετε τη γέμιση για να σχηματίσετε σχήμα μισού φεγγαριού. Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη καλύπτει το γέμισμα και συναντά το άλλο άκρο. Σφραγίστε τα δύο άκρα της ζύμης, πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας. 

Τοποθετήστε την γεμισμένη ζύμη στη λαδωμένη λαμαρίνα και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.

Με ένα πινέλο περνάτε  τα μπουρεκάκια  με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με  σουσάμι. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να είναι χρυσοκόκκινα στην κορυφή

Σερβίρετε ζεστό.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση