Πένες στο τηγάνι
Σήμερα τις πένες μας τις μαγειρεύουμε λίγο ασυνήθιστα: όλα τα υλικά τοποθετούνται μαζί στο τηγάνι και στη συνέχεια μαγειρεύονται με λίγο -λίγο προστιθέμενο νερό. Η γεύση είναι πιο έντονη, χάρη στο ότι το άμυλο ζυμαρικών παραμένει στο τελικό πιάτο με την σάλτσα αντί να διασκορπιστεί σε βραστό νερό.
Υλικά για 2 άτομα
• 170 γρ πένες
• 300 γραμμάρια ντομάτες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 φύλλα βασιλικός
• 1 κλαδάκι μαϊντανό
• 1 κουταλιά κάπαρη
• 60 γραμμάρια κρεμμύδι
• 12 ελιές (μαύρες ή πράσινες)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• πιπέρι τσίλι, παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε, καθαρίστε, κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια. Πλύνετε την κάπαρη, ψιλοκόψτε αν είναι μεγάλη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βασιλικό και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Ελιές ολοκληρες αν θέλετε ή ψιλοκόψτε τις αν σας αρέσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι αλλά αποθηκεύουμε λίγο μαϊντανό για την τελική επικάλυψη.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρυθμίστε τη φλόγα σε σιγανή βράση με καπάκι. Ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε λίγο νερό όταν είναι απαραίτητο.
Μετά από περίπου 6 λεπτά αλατίζετε μέτρια και συνεχίζετε.
Όταν η πένα είναι ακόμα δύσκολο να μασήσει (πολύ al dente) ξεσκεπάζετε,
αυξήστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα με τον ίδιο τρόπο. Πριν από το τέλος σταματήστε να προσθέτετε νερό και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια παχιά και άφθονη σάλτσα όταν οι πένες είναι al dente. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, προσθέστε παρμεζάνα και πιπέρι για γεύση.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: https://mamasitaliancooking.altervista.org/