Πέννες σε σάλτσα Αγκινάρας

Γεια σας φίλοι μου σας αρέσουν οι αγκινάρες; Φτιάχνω ξανα και ξανά αυτό το πιάτο με αγκινάρα και μπέικον, πραγματικά υπέροχι 😋

Υλικά

100 γρ ζυμαρικά
4 κοτσάνια αγκινάρας
80 γρ καπνιστό μπέικον
1/2 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
Ζωμός λαχανικών ή νερό για γεύση
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
15 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα

Μέθοδος

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες

Βάζουμε τα κοτσάνια σε νερό και λεμόνι για να μην γίνει αισθητή η πικρία της αγκινάρας. Δεν είναι πάντα απαραίτητο, αλλά για να είμαστε ασφαλείς, ας το κάνουμε
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρεμμύδι όχι πολύ ψιλά και καθαρίζουμε μια σκελίδα σκόρδο
Τα βάζουμε όλα σε ένα τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά
Τώρα, πάρτε τα κοτσάνια, κόψτε τα σε ροδέλες και προσθέστε τα στο σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, χρόνος για να εμποτιστούν

Στο μεταξύ βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά
Τώρα προσθέστε είτε λίγο ζωμό λαχανικών είτε νερό, μέχρι να καλυφθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι Περιμένουμε να μαλακώσουν και να μείνουν λίγα υγρά

Τώρα σε ενα μπλέντερ βάζουμε σχεδόν όλα τα κοτσάνια αγκιναρας, παρμεζάνα και λίγο ζωμό? Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε ένα άλλο τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη
Στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα κοτσάνια ρίχνουμε τα ζυμαρικά al dente, μισή κουτάλα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια γλυκιά κρέμα από το άμυλο, προσθέτουμε την κρέμα αγκινάρας, το τραγανό μπέικον και το βούτυρο.
Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο

Ετοιμοοοοοοοοο
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα μέντας,

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς αμυγδάλου με μέλι
Επόμενο άρθροΚρέπες με μέλι