Πικάντικα μπουρέκια με γέμιση πατάτας

Υλικά

4 Πατάτες
½ κούπα Λάδι (κάθε είδους)
½ κσ Ξύδι μηλίτη
1 ½ κσ Αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κούπα Ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιού της σούπας. Αποξηραμένη μέντα
1 κουτ.γλυκ Πάπρικα
1 κουτ.γλυκ νιφάδες πιπεριού
½ κουτ.γλυκ Μαύρο πιπέρι
1 κουτ. αλάτι
12 φύλλα ζύμης 
500γρ Τυρί Φέτα
1 Κρόκος αυγού
Σπόροι Σουσαμιού

* Ζύμη μπορεί να αγοραστεί κατεψυγμένη, αλλά θα πρέπει να αποψυχθεί. Ωστόσο, μόλις εκτεθεί στον αέρα θα ξεκινήσει να στεγνώνει και σπαει.
Είναι καλύτερο να το κρατήσετε στη συσκευασία ή κάτω από μια ελαφρώς υγρή πετσέτα μέχρι τη στιγμή που χρησιμοποιείτε κάθε φύλλο ζύμης.

Εκτέλεση

Αφού πλένετε τις πατάτες καλά, τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάνετε. Ξεφλουδίστε
και ψιλοκόψτε τις πατάτες. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το λάδι, το ξίδι και το αλεύρι. Αφήνω στην άκρη.


Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λαδι.
Προσθέστε τις πατάτες στο κρεμμύδι.
Ανακατέψτε τα καρυκεύματα. Χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για να λιώσετε πλήρως τις Πατάτες ενώ μαγειρεύετε. Όταν όλα είναι καλά αναμεμειγμένα σβήστε τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.


Απλώστε 2 φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο. Προσεκτικά βουρτσίστε το μείγμα με την σάλτσα από πάνω μέχρι να καλύψετε πλήρως με ένα ελαφρύ στρώμα.
Στρώστε 2 φύλλα από πάνω (έτσι θα έχετε μια στοίβα με 4). Πάλι βουρτσίστε ελαφρά με τη σάλτσα,  φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις άκρες.
Κόψτε στα 2, ώστε να υπάρχουν 2 ημικύκλια ή παραλληλόγραμα. Κόψτε σε τρίγωνα.
Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι μείγματος Πατάτας στην άκρη του κάθε τριγώνου
(Δείτε τις φωτό).

Πασπαλίστε σουσάμι από πάνω.
Ψήστε σε 180 oC για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com