Η συνδυασμός των ψημένων μελιτζανών με την πικάντικη σάλτσα σκόρδου και καυτερής πιπεριάς δημιουργεί μια γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε εκ των προτέρων και να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή.
Υλικά:
2 μελιτζάνες
1 καυτερή πιπεριά
3 σκόρδα (2 πολτοποιημένα, 1 ψιλοκομμένο)
Μια χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου, αφήνοντας το πάνω μέρος που είναι λεπτό.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για 15 λεπτά για να φύγει η πικρία τους.
Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κσ ελαιόλαδο το απλώνουμε με πινελο και ψήνουμε τις ροδέλες μελιτζάνεςγια περίπου 6 λεπτά οχι παραπανω
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα γυάλινο δοχείο, ανακατεύουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και ελαιόλαδο.
Σε ένα γυάλινο βάζο, εναλλάσσουμε στρώσεις από μελιτζάνες και σάλτσα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με σάλτσα.
Πιέζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες για να βγάλουν τους χυμούς τους. Σκεπάζουμε το βάζο με ελαιόλαδο, φροντίζοντας να καλύψει όλες τις μελιτζάνες.
Κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια μέρα πριν τις σερβίρουμε.
Η Εκτέλεση είναι της κας Katerina Sergi