Πιλάφι Λαχανικών

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ρύζι (basmati),
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
1 φλιτζάνι λαχανικά όπως τα καρότα, τα πράσινα φασόλια και το καλαμπόκι. Αλάτι πιπέρι.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει κίτρινο και μαλακώσει.
Προσθέστε το ρύζι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα λαχανικά, μαγειρέψτε λίγα λεπτά.

Ρίξτε βραστό νερό πάνω από αυτά και μειώστε την φωτιά.
Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει τρύπες στην επιφάνεια του το πιλάφι. Μην ανακατεύετε το φαγητό. Αφαιρέστε από τη φωτιά τοποθετώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας  κάτω από το το καπάκι. Σερβίρετε το ζεστό πιλάφι με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω ή ως συνοδευτικό με κρέας.

Ευχαριστώ! Καλή Ορεξη!

Προηγούμενο άρθροΗ Πατσαβουρόπιτα (ή πίτα της τεμπέλας )
Επόμενο άρθροΤρίγωνα γεμιστά με κρέμα και καρύδι !!!