Υλικά

Ζύμη:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1κουπα χλιαρό νερό (όχι τεράστια)
1 /3 της κούπας ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4 κούπες αλεύρι γοχ
1κσ ζάχαρη
1κγ γεμάτο αλάτι

Γέμιση :
500γρ τρίμμα φέτας +μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύω την μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτω την ζάχαρη,το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, προσθέτω λίγο αλεύρι και τότε βάζω το αλάτι. Τελειώνω με το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας αρχικά με το αναδευτήρι και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ελαστική ζύμη.

Εάν κολλάει η ζύμη στο χέρι μου το περνάω με λίγο ηλιέλαιο και ζυμωνω.
***Δεν προσθέτω επιπλέον αλεύρι***
Αφού ετοιμάσω την ζύμη μου λαδώνω ένα βαθύ μπωλ,την τοποθετώ μέσα, περνάω και την επιφάνεια της με το χέρι μου λίγο ηλιέλαιο κλείνω το μπωλ σε μία σακούλα και την αφήνω να φουσκώσει.

Η ώρα… παίζει ανάλογα…με το μάτι παρακολουθώ μέχρι να διπλασιαστεί τουλάχιστον!! Χονδρικά γύρω στη 1,5 ώρα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη κόβω με τη χούφτα μου μικρά κομμάτια ζυμάρι , ανοίγω με λαδωμένα χέρια πάντα σε μικρά δισκάκια 12-13εκ βάζω την γέμιση και κλείνω σαν πουγκί.
Βάζω το λάδι στο τηγάνι να κάψει δυνατή φωτιά,τοποθετω τα πουγκιά μέσα και αμέσως χαμηλώνω την φωτιά μην αρπάξουν απ’ έξω και μέσα μείνει ζυμάρι.
** SOS🆘: μόλις γεμίσω το τηγάνι με τα πιροσκί,τα γυρίζω αμέσως τούμπα για να φουσκώσουν.
Και γενικά τα γυρίζω συνεχώς με 2 πιρούνια να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Η δική μου ζύμη σύμφωνα με την κούπα που χρησιμοποιώ βγάζει 30-32 κομμάτια.

H συνταγή είναι της κας Katerina Dasklpl