Πιτάκια !!!

Συστατικά:

– 4 κ.σ. αλεύρι (μερικές φορές χρειάζεται λίγο περισσότερο, γιατί το αλεύρι είναι διαφορετικό)
– 2 κ.σ. l ζάχαρη
– 1/2 κουτ.γλ αλάτι
– 2 κ.σ. μεγάλο. ηλιέλαιο
– 500 ml. γάλα (μπορείτε να το ζεστάνετε, μπορείτε να το κάνετε κατευθείαν από το ψυγείο, το δοκίμασα και με τα δυο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
– συσκευασία ξερή μαγιά 11 γρ.

Εκτέλεση

Αυτή η συνταγή είναι σχεδιασμένη για τεμπεληδες που αγαπούν τα πιτάκια και δεν θέλουν να μπλέξουν με τη ζύμη.

Βήμα 1.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλιξτε το ζυμαρι που προκύπτει σε μια σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 2.
Μετά από δύο ώρες, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη ζυμώνετε ελαφρά σε αλεύρι και φτιάχνετε πίτες με οποιαδήποτε γέμιση.
Η ζύμη είναι μαλακή, δεν κολλάει στα χέρια, τις πλάθεται καλά και οι πίτες δεν διαλύονται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθε είδους πίτσα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με κοτοπουλο με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΓρήγορα και νόστιμα τσουρέκια με αλμυρή γέμιση