Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά
Για 4 μεγάλες πίτες
500 γρ γιαούρτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα φακελάκι μπέικιν
2 κγλ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο αλεύρι και ζυμώστε απαλά με τα χέρια σας.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Απλώστε κάθε κομμάτι σε ένα πλαστικό ή ξύλινο πλάστη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι για να μην κολλάει. Στρογγυλοποιήστε τις πιτούλες όσο πιο λεπτές γίνεται.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετήστε την πιτούλα στο τηγάνι και ψήστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις πιτούλες.