Οι πιτούλες με φέτα και κασέρι είναι ένα αγαπημένο σνακ ή πρωινό, που συνδυάζει την αλμυρή γεύση της φέτας με την πλούσια γεύση του κασεριού. Είναι εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους, και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, ή να τις συνοδεύσετε με μέλι, μαρμελάδα ή γιαούρτι.

Υλικά

1 φλ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. μέλι
200 γρ. φέτα, τριμμένη
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 αυγά
1 φλ. σπορέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600-650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω to γάλα, μαγιά και μέλι. Τα ανακατεύω καλά με σύρμα. Σε μια άλλη λεκάνη τρίβω φέτα ( περίπου 200 γρ),κασέρι, 2 αυγά, 1 φλ. σπορέλαιο. Μετά προσθέτω το μείγμα με τη μαγια και ανακατεύω. Προσθέτω λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και αλεύρι. Περίπου 600-650 γρ. εύπλαστο ζυμάρι να μην κολλάει. Κάνω μπαλάκια. Τα ανοίγω με πλάστη . Ταυτόχρονα βάζω αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτω μία μία τις πιτούλες. Τις γυρίζω με κουτάλα. Θέλουν λίγα λεπτά από κάθε πλευρά για να μην καούν. Προσωπικά τις αλείφω με μέλι κ τις τρώω 🥰🥰🥰

Η Συνταγη είναι της κας Rania Mantopoulou