Υλικά:
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (για πιο αυθεντική γεύση)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι βανίλια
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να ζυμωθεί η ζύμη)
Ζάχαρη
Κανέλα
Ελαιόλαδο
Σιρόπι (προαιρετικό)
Αμύγδαλα (προαιρετικό)
Μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με τα χέρια, το λεγόμενο ρυζιασμα..τρίβουμε να μην έχει σβολους το αλεύρι…
Το ζυμώνουμε με χλιαρό νερό και το αφήνουμε να ξεκουραστη μισή ώρα…κόβουμε ένα κομμάτι
Ανοίγουμε μεγάλο φύλλο και βάζουμε ζάχαρη κανέλλα ελαιόλαδο, περνουμε τις 4 άκρες για να πάει παντού το ελαιόλαδο.
Μετά το τυλιγουμε σε ρολο και κόβουμε σε μερίδες και το πατάμε με το χέρι, Ανοίγουμε μετά την κάθε μία πιττουλα
οχι πολύ λεπτό, και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, μπορείτε να τους βάλετε σιρόπι και αμύγδαλα, μπορείτε να βάλετε
ζάχαρη, και επίσης μέλι,
Εγώ τα προτιμάω έτσι όπως τα κάνω πάντα… με λίγο ζάχαρη, η μέλι
H συνταγή είναι της κας Natasa Theodosiou