Πολέντα με καραμελωμένο ορτύκι

Υλικά

για την πολέντα
2 φλ. πολέντα
8 φλ. νερό ή ζωμός κότας
αλάτι κατά βούληση
3 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

για τα ορτυκια
4 μικρά ορτύκια
χυμό από 3 μικρά πορτοκάλια
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 κ.σ. κοφτή βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή το ζωμό για να πάρει βράση.

Αλατίζουμε κατά βούληση.
Βροχηδόν ρίχνουμε την πολέντα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη.

Για τα ορτύκια

Πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια,τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε με το βούτυρο να πάρουν χρώμα για 30 λεπτά (μέχρι να ψηθούν,βεβαιωθείται
οτι ψήθηκαν!!)περίπου σε δυνατή φωτιά την οποία την χαμηλώνουμε μετά από 3 λεπτά.
Παίρνουμε τα ορτύκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο τηγάνι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το θυμάρι, το πιπέρι.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν καραμελώσει η σάλτσα περιχύνουμε τα ορτύκια και είναι έτοιμα.

Σερβιρουμε τα αορτύκα πάνω απο την πολέντα και γαρνιρουμε με ψιλοκομένο μαιντανό και θυμαρι

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μανιτάρια με λευκή σάλτσα

Μανιτάρια με λευκή σάλτσα

Υλικά

500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό με ολόκληρο το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και πασπαλίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Επιστρέψτε 300 ml. από το ζουμί που έβρασαν τα μανιτάρια και ενώ ρίχνουμε το ζουμί, ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Όταν πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Μετά από 6-7 λεπτά παίρνουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και το σερβίρουμε με πολέντα ή πουρέ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΔροσερό κρεμ καραμελέ!!