Συστατικά (34 τεμ.)
120 g βούτυρο
60 g ζάχαρη άχνη + 1 κγ ζαχαρη κρυσταλική
1 μεσαίο αυγό (ή 50 γραμμάρια ασπράδι αυγού)
200 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουτ. μπεικιν (προαιρετικά)
Μια πρέζα αλάτι, βανίλια
Μαρμελάδα επιλογής σας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική και χτυπάμε με το μιξερ να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί πλήρως.
Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν, αλάτι και βανίλια και αρχίζουμε να το κοσκινίζουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε με μία μαριζ
Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής το αντίστοιχο πριονωτό στόμιο.
Φτιάχνουμε τα κουλουράκια πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Πιέζουμε το κέντρο κάθε κομματιου με το δαχτυλο και διακοσμούμε με μαρμελάδα επιλογής μας στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Subscribe to recipe’s toytube chanel here