Ντομάτες μαριναρισμένες

Πολύ Πολύ Νόστιμο Σνακ με Ντομάτες μαριναρισμένες! Όλο το μυστικό βρίσκεται στη μαρινάδα!
Ορεκτικό από ντομάτες και κρεμμύδια. Το ορεκτικό γίνεται μέτρια αλμυρό, μέτρια πικάντικο, και πολύ νόστιμο! Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Ταιριάζει με οποιοδήποτε δεύτερο πιάτο και κρέας.

Υλικά

5 Ντομάτες
3 κρεμμύδια
3-4 σκείδες Σκόρδο
Φυτικό λάδι 4 κ.σ.
Χυμός λεμονιού 2 κ.σ
Βασιλικός 1/2 κ.γ
Καυτερή κόκκινη πιπεριά 1/4 κουτ.
Μέλι 1,5 κ.σ.
Αλάτι 1/2 κουτ

Εκτέλεση

Ντομάτες μεσαίου μεγέθους τις κόβουμε σε κύκλους. Κρεμμύδι σε ροδέλες. Κόβουμε 3-4 σκελίδες.
Ας ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ.
Παίρνουμε 1,5 κ.σ. μέλι, αν το μέλι είναι πηχτό, τότε πρέπει να λιώσει, προσθέστε χυμό λεμονιού, περίπου 2 κουταλιές της σούπας,
ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Μισό κουτ.γλ αλάτι. Καυτερή κόκκινη πιπεριά, στην άκρη ενός κουταλιού, μισό κουτ. βασιλικό.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Παίρνουμε κατάλληλα πιάτα. Κάνουμε στρώσεις. Ντομάτες, κρεμμύδια με σκόρδο, μετά πάλι ντομάτες και κρεμμύδια με σκόρδο.
Από πάνω το dressing. Ανακινήστε τα όλα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι του Grey Cloverfield

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιτές Ντομάτες

Τηγανιτές Ντομάτες

Συστατικά

6 ντομάτες δαμάσκηνο κομμένες κατά μήκος και με σπόρους, μικρές
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 30 γραμμ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο (τα φύλλα και ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το ράντισμα 30 γρ
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Σε ένα μέτριο προς μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε τις ντομάτες
στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, πασπαλίζουμε με ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και φύλλα δεντρολίβανου, περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και στραγγίστε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, συνεχίστε να μαγειρεύετε ακάλυπτες μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία και μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες από κάτω (μου αρέσει να τις μαγειρεύω μέχρι να μαυρίσουν από κάτω). Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://anitalianinmykitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πουρε πατατας…Όλοι θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή!
Επόμενο άρθροΑρνάκι μπούτι με πατατούλες στο φούρνο