Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πισία με ζάχαρη
Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πισία με ζάχαρη για χορταστικό πρωινό μας!!!
Υλικά
Για ζύμη
2 κούπες νες καφέ γάλα χλιαρό
1 κούπα νερό χλιαρό
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κσ. κοφτό αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τά υγρά με τη μαγιά μετά όλα τα υλικά και κάνουμε ζύμη, θέλουμε νά γίνει μαλακή ζύμη νά μήν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα σε ζεστό μέρος, εγώ έκανα και άφησα όλη την νύχτα και το πρωί έκανα μπαλάκια άνοιξα έβαλα γέμιση τυρί και τηγάνισα
με μπόλικο λάδι σε μέτρα φωτιά και από τά δύο πλευρές.
Επίσης έκανα και σκέτα με ζάχαρη από πάνω όσο είναι ζεστά.
Καλή υγεία να έχουμε …
H Συνταγή είνα της κας Αννα Αννούλα