Τηγανητά ζυμαράκια

Τηγανητά ζυμαράκια που θα τα λατρέψετε. Μια απλή συνταγή. Τα παιδιά τα αγαπούν πολυ με μερέντα ή μαρμελάδα

Υλικα:

400g αλεύρι
200ml γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακ μπεικιν παουντερ

Σάλτσα Τζατζίκι

400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι τριμμένο χωρίς σπόρους και υγρά αλλά με τη φλούδα του
3 – 4 σκελίδες σκόρδο (λιγότερο ή περισσότερο κατά βούληση)
3 κουταλιές σούπας ξύδι
Ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 κουταλιές σούπας και έως 5)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε στο γιαούρτι και το αυγό
Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά
Προσθέστε το αλάτι και το μπεικιν παουντερ
Ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά


Η ζύμη δεν χρειάζεται να ξεκουραστεί


Ανοιξτε την ζύμη με ένα πλάστη  και κόψτε την επιθυμητή διάσταση


Ψήστε σε θερμαινόμενο έλαιο για όχι περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα ανά πλευρά

Για το τζατζίκι

400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι τριμμένο χωρίς σπόρους και υγρά αλλά με τη φλούδα του
3 – 4 σκελίδες σκόρδο (λιγότερο ή περισσότερο κατά βούληση)
3 κουταλιές σούπας ξύδι
Ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 κουταλιές σούπας και έως 5)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρίβουμε (όχι πολύ λεπτό) με τη φλούδα το αγγούρι πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε
Λιώνουμε/πολτοποιούμε το σκόρδο είτε με ειδικό πολτοποιητή είτε με ένα πιρούνι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ή και άνηθο), ανακατεύουμε καλά και είμαστε… έτοιμοι!

 

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με ζύμη Κέικ…θα σας αφήσει άφωνους
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο αργής ωρίμανσης με μαγια