Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
150 γρ Βρασμένα και πολτοποιημένα Πορτοκάλια
125 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ Ηλιέλαιο
125 γρ Γάλα πλήρες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
2 Βανίλιες
8 γρ Μπεικιν Παουντερ
10 γρ Σόδα Μαγειρικής
2 Αυγά
30 γρ Φρυγανιά
200 γρ Φύλλο Κρούστας Ξερό
750 γρ Σιρόπι απο Μελομακάρονα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τα βρασμένα και πολιτοποιημένα πορτοκάλια όπου το έχουμε στραγγίσει να φύγουν τα υγρά και τα κουκούτσια
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη το γάλα το ηλιέλαιο τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
Μετα προσθέτουμε τη σόδα το baking και τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Τελος προσθετουμε την φρυγανια και τις τρεις με τέσσερις δόσεις το ξερό φύλο κρούστας όπου το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να σπάσει
σε μικρά κομματάκια
Πολύ σημαντικό σε αυτή τη συνταγή είναι ένα βράσετε τα πορτοκάλια πάρα πολύ καλά ώστε να μαλακώσουν να τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς
και στη συνέχεια να τα ζουλίξετε με τα χέρια στο να αφαιρεθούν τα υγρά και τα κουκούτσια και έπειτα να τα πολτοποιήσετε
Αφού ενσωματωθούν τα φύλλα πολύ καλά μέσα στο μείγμα αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 21 * 11 αδειάζουμε μέσα το
μείγμα απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 με 38 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι
να βγαίνει καθαρό
Ετοιμη ψημένη πορτοκαλόπιτα περιττό να πω τα αρώματα της μοναδικά έτσι όπως είναι ζεστή κάνουμε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της και
την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι από τα μελομακάρονα που μας περίσσεψε την αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι
Προαιρετικά τη βάζουμε στο ψυγείο για πιο εύκολο κόψιμο εγώ επίσης προαιρετικά έχω ρίξει και ένα γλάσο σοκολάτας που ταιριάζει απίστευτο
με την πορτοκαλόπιτα