Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
250γρ ζάχαρη
2 βανιλιες
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
5 αυγά
200 γρ κρέμα γάλακτος
500γρ γιαούρτι
20 γρ μπέικιν
250 γρ σπορελαιο η καλαμποκελαιο
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
Μαρμελάδα πορτοκάλι 3 κ σουπας
Κανέλα

Εκτέλεση
Το φύλλο το κόβουμε όπως είναι ρολό και απλώνουμε τα μασουρακια σε ταψί να ξεραθούν όπως τις χυλοπίτες
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέσα σε μεγάλο μπολ
Βάζουμε λίγα λίγα τα ξερά φύλλα μέσα στο μπολ με το μείγμα και τα βρέχουμε προσεχτικά να μην κολλήσουν
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε όλο το μείγμα και το αφήνουμε 15 λεπτά να ποτίσουν όλα τα φύλλα
Ψήνουμε στον αέρα 30 λεπτά καυτό το γλυκό παγωμένο το σιρόπι

Θα σας γράψω τι κάνω εγώ γιατί μαρμελάδα πορτοκάλι δεν είναι εφικτό να έχεις κάθε φορά που θες να φτιάξεις το γλυκό
Παίρνω το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια που λέει η συνταγή για τη γέμιση καθαρίζω λίγο το λευκό που έχουν τα πορτοκάλια όχι όλο, τα κόβω στη μέση και τα βάζω μέσα στο σιρόπι που βράζει για 10 λεπτά τα βγάζω και με 2 κουταλιές από το σιρόπι τα τρίβω στο μουλτι κρατάω 3 κουταλιές πολτό για το σιρόπι και το υπόλοιπο το βάζω στο μείγμα της κρεμας φύλλων
Η συνταγή είναι εξαιρετική δεν μυρίζουν τα αυγά και μοσχοβολαει το πορτοκάλι παντού

Καλή Επιτυχία

Photo Συνταγή της Βικη Αναματερου

Προηγούμενο άρθροΠίτα με ελαιόλαδο…Νηστίσιμη-Εύκολη και Ελαφριά
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με ζάχαρη & κανέλα