Μωσαικό Κορμός

Υλικά

1 ½ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο μαργαρίνη ή Κερκύρας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ
4 – 5 κουταλιές σούπας κακάο
1 βανίλια
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
½ φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψυχα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφήνουμε για λίγη ώρα το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σ’ ένα μπωλ έχουμε σπάσει σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το γάλα μας χλυαρό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Σε επίπεδη επιφάνεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί περίπου 30 εκ. μήκος. Απλώνουμε στο κέντρο το μείγμα μας και τυλίγουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό ίδιου πάχους.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου και μετά ξετυλίγουμε, πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Προαιρετικά μπορούμε στο μείγμα μας να προσθέσουμε κομματάκια φρουί γλασσέ ή γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη Πίτα του βοσκού…
Επόμενο άρθροΨωμί μαργαρίτα επαγγελματική συνταγή φούρνου