Πουγκάκια με φύλλο και μια μεταξένια κρέμα

Μου αρέσει αυτή η συνταγή κρέμας, αποφάσισα να φτιάξω την φτιάξω σε πουγκιά με κρέμα

Υλικά

3/4 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
4 + 1/4 φλιτζάνια γάλακτος
Φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (άχνη)
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κ.γ.
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο για βούρτσισμα
1 πακέτο φύλλο κρουστας

Εκτέλεση

Ζεστάσετε το γάλα με φλούδα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας χτυπήστε και προσθέστε στο μείγμα γάλακτος ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί παχιά κρέμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τη φλούδα πορτοκαλιού.
Βουρτσίστε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο στα μπολακια των muffins ..
Τοποθετήστε το φύλλο αφού το κόψτε σε τετράγωνα 14 x 14 cm, βουρτσίστε ένα τετράγωνο με λίγο λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το σε μια τρύπα muffin επαναλάβετε έως ότου έχετε 4 φύλλα σε κάθε τρύπα muffin, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό περίβλημα για να φτιάξετε το πουγκί.
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας κρέμα στην οπή του muffin και φτιάξτε το πουγκί μαζί το φύλλο και πιέστε για να κλείσετε το φύλλο .

Βουρτσίστε τα πουγκιά με λιωμένο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 c για 20 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ..

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ 😋

ΠΗΓΗ: Fotini KepasGreek Style Recipes

Προηγούμενο άρθροΠέννες τρικολόρε στο φούρνο…
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με μία πεντανόστιμη σάλτσα