Υλικά
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτ σπορέλαιο
1 πρεσα αλάτι
1κ.σ ξύδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
2,1/4 ποτ. νερό(περίπου)
Γέμιση
1 κιλό αναρή(μυζήθρα)
5-6κ σ ζάχαρη (όσο γλυκά τα θέλουμε)
1,1/2-2 κ.γ.κανέλα
1/3ποτ.ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για μετά το τηγάνισμα
Εκτέλεση
για την ζυμη
Ρυζιαζουμε,ζυμώνουμε βαζουμε μεμβράνη ή την βαζουμε σε ένα σακουλάκι κλειστή για μια ώρα.
για την γεμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικα της γέμισης καλά
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο (νούμερο 4 στην μηχανή φύλλου).Βάζουμε μια κ σ. γεμιση.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, στραγγίζουμε και βαζουμε στην πιατέλα. Τελος ρίχνουμε όση ζάχαρη άχνη θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous