Πράσινη σαλάτα με τόνο: νόστιμη και υγιεινή
Ετοιμάζουμε μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες με το πιο χρήσιμο και τρυφερό ψάρι – τον τόνο.
Υλικά:
1. Τόνος στο χυμό του ή σε λάδι (κατά προτίμηση) – 170 γρ
2. Μεγάλα φύλλα μαρουλιού – 3-4 τεμάχια
3. Μικρή ντομάτα – 2 τεμ
4. Γλυκό καλαμπόκι – 240 γρ
5. Ελιές χωρίς κουκούτσι – 170 γρ
6. Ελαιόλαδο και αλάτι – για γεύση
Εκτέλεση:
1. Ξεπλύνετε τα φύλλα μαρουλιού και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
2. Στραγγίζουμε τα υγρά από τον τόνο και ψιλοκόβουμε το ψάρι με ένα πιρούνι. Βάλτε το τονο σε μια σαλατιέρα.
3. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Προσθέστε τις ντομάτες στο μπολ με τον τόνο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
4. Κόβουμε φύλλα μαρουλιού σε λωρίδες.
5. Στραγγίζουμε το υγρό από τις ελιές και τις κόβουμε σε κύκλους.
6. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές και το μαρούλι στη σαλατιέρα. Στραγγίστε το υγρό από το κονσέρβα καλαμποκιού και προσθέστε το καλαμπόκι επίσης στη σαλατιέρα.
7. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih