Σαλάτα με μπρόκολο 

Η σαλάτα με μπρόκολο, μπέικον, σταφίδες, κουκουναρι και μαγιονέζα είναι μια νόστιμη και χορταστική επιλογή για ορεκτικό, συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα. Το μπρόκολο είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το μπέικον προσθέτει μια νόστιμη και αλμυρή γεύση, ενώ οι σταφίδες και το κουκουναρι δίνουν μια γλυκιά και τραγανή υφή. Η μαγιονέζα δένει όλα τα υλικά μαζί και δημιουργεί μια δροσιστική και κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά:

3 μπρόκολα κομμένα σε μικρές φουντίτσες
500 gr μπέικον ψιλοκομμένα.
1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες.
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι.
1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδια
1 βαζάκι μαγιονέζα (ανάλογα με την
ποσότητα του μπρόκολου).
1-2 κσ καστανή ζάχαρη
3-4 κσ ξύδι (θα το δεις στη γεύση).
Πιπέρι κατά βούληση.

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου. Βάζουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου σε ένα βαθύ μπολ.
Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ με νερό μέχρι να σκεπαστεί το μπρόκολο. Προσθέτουμε μισό μπουκάλι ξύδι και το ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις φουντίτσες στο νερόξυδο για περίπου 6 ώρες κατά
προτίμηση έναρξη προετοιμασίας της σαλάτας από την προηγουμένη ημέρα.

Σουρώνουμε το μπρόκολο, και αφήνουμε τις φουντίτσες για μια ώρα
ακόμα να στεγνώσουν από τα περιττά νερά.
Ψιλοκόβουμε και ξερο τηγανίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι).
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν
καλά τα λίπη.
Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε όλα τα υλικά, και ανακατεύουμε.

Extra tips:
Το μυστικό σ αυτή τη σαλάτα είναι να στεγνώσει πολύ καλά το μπρόκολο
για να μη νερουλιάσει η μαγιονέζα και επηρεαστεί η υφή και η γεύση της
σαλάτας.

Η Συνταγή δόθηκε απο κο Γιώργο Λαλούση 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοσαλάτα

πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα είναι ένα κλασικό πιάτο που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Προσωπικά, μου αρέσει να πειραματίζομαι για να την αναβαθμίσω!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες βρασμένες
150 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε 1 κιλό πατάτες. Αφού κρυώσουν καλά, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Για το ντρέσινκ, σε έναν πολυκόφτη βάζουμε 150 ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι μέτριο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, μια χούφτα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τις πατάτες μας με το ντρέσινκ, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για να την απολαύσουμε δροσερή ή την απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Τηγανιά Κοτόπουλου με Πιπεριές και Σάλτσα
Επόμενο άρθροΠως θα κάνετε τις τέλειες ψητές πατάτες