Συστατικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ελαιόλαδο (να πάει παντού)
  • αλάτι, πιπέρι
  • αποξηραμένο κρεμμύδι (3-4 τσιμπιές)
  • αποξηραμένο σκόρδο (2-3 τσιμπιές)
  • μείγμα μπαχαρικών για κρέας (3-4 τσιμπιές)
  • κάρυ (3-4 τσιμπιές)
  • πάπρικα γλυκιά (3-4 τσιμπιές)
  • κύμινο (2-3 τσιμπιές)

Οδηγίες

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα
2 Πλένουμε το κουνουπίδι και το στεγνώνουμε πολύ καλά
3 Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάποδα. Το χοντρό μέρος με τα φύλλα δηλαδή θα είναι προς τα πάνω. Αφαιρούμε τα φύλλα και ξεκινάμε να το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο το καλύτερο.
4 Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
5 Δε σας δίνω ακριβώς τις ποσότητες, θα βάλετε όσο θέλετε. Από τη φωτογραφία πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε. Το καλό είναι ότι στο τέλος, μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θεωρείτε ότι χρειάζεται
6 Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ψήσιμο. Θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα ώστε να είναι τραγανό και ξεροψημένο το κουνουπίδι.
Η διαδικασία βήμα- βήμα

ψητο κουνουπίδι σαλάτα 5

Διαφήμιση

Credit to

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση