Υλικά:

Σπάλα προβατίνας (1,2-1,5 κιλό)
Ελαιόλαδο
χοντρό Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
1 κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι, ζεματισμένο
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένο

για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Κόβω το κρέας σε μερίδες,το βάζω σε παγωμένο νερό, το τρίβω με χοντρό αλάτι και μετά στο ψυγείο μισή ώρα.
Στη συνέχεια το ξεπλενω,το στεγνώνω καλά και το βαζω σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλολαδο να ροδίσει,
λίγους κόκκους μπαχαρι και πιπέρι.

Σκεπαζω με νερό,χαμηλωνω τη φωτιά και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει.
Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαριζω σε μπόλικο ελαιόλαδο το κρεμμυδι με τα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα.
Προσθέτω το σπανακι που έχω ζεματισει και άνηθο ψιλοκομμένο αλατι,πιπέρι ανακατεύω κι αποσύρω από τη φωτιά.
Το προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρεας κι αφήνουμε να πάρει μια βράση,να δέσει το φαγητό.

για το αυγολέμονο
Ετοίμασε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού.
Ρίξε το αυγολέμονο σταδιακά στο φαγητό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην κόψει.
Σερβίρε ζεστό με άφθονη φέτα.

Ευχαριστούμε για την Συνταγή την κα Ελινα Σκλαβου