Δείτε Επίσης: Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη…Με υπέροχη τραγανή κρούστα | Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί
Κολοκυθόπιτσα
Υλικά
Βάση
250 γρ κολοκυθάκια
2 τεμ αυγά
7 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
550 γρ αλεύρι
50 ml φυτικό λάδι
Γέμιση:
400 γρ βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου
1/2 κρεμμύδι
1/2 καρότο
2 φυλλαράκια δάφνη
αλάτι
νερό 400ml
Επικάλυψη
200 γρ ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
300 γρ μοτσαρέλα ή άλλο τυρι που σας αρέσει.
Εκτέλεση
Για την Βάση: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα αυγά.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε να πολτοποιηθούν και αδειαζουμε το πολτό πίσω στο μπολ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατευουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι (όχι όλο μαζι) και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη. Μετα προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε με μία μεβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Για την Γέμιση: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, πιπεριά, καρότο, αλάτι και βράζουμε για 1/2 ώρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το τεμαχίζουμε με πιρούνι το κοτόπουλο σε ίνες.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλες. Ανοίγουμε κάθε ζύμη με τον πλάστη σε μέγεθος μικρής πίτσας και απλώνουμε το 1/4 του κοτόπουλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Για την Επικάλυψη: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις ντομάτες,πιπεριά,σκόρδο αλάτι και χτυπάμε. Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από κάθε πίτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Είναι απίστευτα νόστιμο
Δείτε Επίσης: Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη…Με υπέροχη τραγανή κρούστα | Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ