Υλικά:

Για τη λευκή κρέμα πατισερί:

800 ml γάλα
1 ποτηρι νερού ζάχαρη + 1/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κρόκους αυγών (χτυπημένους)
2 κ.σουπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κ.σούπας αλεύρι
200 ml νερό
1 κ.σουπας βούτυρο
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα πατισερί σοκολάτας:

Δείτ στο τέλος της Συνταγης*

Για τη βάση:

1 1/2 πακέτα πτι μπερ
Κρύο γάλα (για το βρέξιμο των μπισκότων)

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):

Τριμμένη σοκολάτα
Σαντιγί
Φρούτα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη λευκή κρέμα πατισερί:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε την κατσαρόλαα σε μέτρια φωτιά (στο 5-6) να ζεσταινεται σιγα σιγα.
Σε ένα μπολ, διαλύετε τα άλευρα και το άνθος αραβοσίτου με το νερό.
Προσθέτετε το μείγμα των αλεύρων στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα.
Στρώνετε τη βάση:

Βουτάτε τα πτι μπερ στο κρύο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα (μην τα μουλιάσετε πολύ).
Στρώνετε μια στρώση από τα βρεγμένα πτι μπερ σε ένα ταψί ή πυρέξ (30 x 20 cm).
Προσθέτετε την πρώτη στρώση κρέμας:

Απλώνετε τη λευκή κρέμα πατισερί ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
Προσθέτετε τη δεύτερη στρώση μπισκότων:

Βουτάτε τα υπόλοιπα πτι μπερ στο γάλα και στρώνετε μια δεύτερη στρώση πάνω από την κρέμα.

Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί σοκολάτας:

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως για τη λευκή κρέμα, προσθέτοντας το κακάο ή την κουβερτούρα αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Ολοκληρώνετε το γλυκό:

Απλώνετε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
Γαρνίρετε προαιρετικά με τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί ή φρούτα.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, για να κρυώσει και να σφίξουν οι κρέμες

Προφιτερόλ Ταψιού με Πτι Μπερ
Προφιτερόλ Ταψιού με Πτι Μπερ

*Πατισερί σοκολάτας

800 ml γάλα
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 κρόκους χτυπημένους
2 κ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κ. σούπας άγλυκο κακάο
1 κ. σούπας αλεύρι
1 κ. σούπας βούτυρο
1/2 κουβερτούρα γάλακτος 60 γρ (αν θέλετε)
200 ml νερό για να διαλυθούν τα άλευρα
Η διαδικασία είναι η ίδια με τη λευκή.
Το βούτυρο και η κουβερτούρα γάλακτος, να προσθεθούν στο τέλος

Σαντιγι

250 ml φυτική κρέμα γάλακτος (στην πράσινη συσκευασία)
3 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Βάζουμε την κρέμα στην κατάψυξη, μία ώρα πριν χτυπάμε την κρέμα με την άχνη μεχρι να σφίξει
Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε. Πασπαλίζουμε με ό,τι μας αρέσει.

Καλή Επιτυχία!!!

H Συνταγή/φωτό είναι της κας Jenny Argyropoulou

Προηγούμενο άρθροΨητές Μελιτζάνες…μία πρωτότυπη συνταγή
Επόμενο άρθροΑφράτα Ντόνατς