Υλικά

220γρ βούτυρο
120γρ.άχνη
1 αυγό
30γρ.γάλα
1 βανίλια
1κ.γ.μπεκιν
1 πρέζα αλάτι
330γρ.αλευρι γ. ο. χ
Μαρμελαδα της αρεσκείας σας
1 κουβερτούρα των 200γρ.
1κ.σ. καλαμποκελαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μαλακωμενο βούτυρο να αφρατεψει, προσθέτουμε και την άχνη και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε και το αυγό και το γάλα και χτυπάμε.
Έπειτα αφού έχουμε κοσκινισει τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε κι αυτά και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνε με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκοτακια.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Τα βάζουμε μαρμελάδα και αφού κολλήσουν καλά, καλύτερα την επόμενη μέρα, τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα.

H συνταγή είναι της κας Eleni Kalaitzidou

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα γεμάτη γεύση
Επόμενο άρθροΙνδοκάρυδα με κερασάκια