Πως θα φτιάξετε τα καλύτερα παϊδάκια
Συστατικά
1 kgr Παϊδάκια Κομμένα από το κρεοπωλέιο
Μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
2 κουτ. Ψιλοκομμένο σκόρδο
3/4 κσ. Αλατι
1/2 κουτ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
Τζατζίκι
3/4 Κύπελλο Ελληνικό γιαούρτι ((παχύ))
1 κσ. Ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κσ. Ξύδι Σέρι ή Κόκκινο Κρασί
1 κσ. Ελαιόλαδο
1 κσ. Φρεσκοκομμένο άνηθο (μαϊντανό ή μέντα λειτουργεί επίσης!)
1/4 κσ. αλάτι
σπασμένι μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε πάνω από τα παιδάκια
τρίβοντας το στο κρέας.
(Μπορείτε να βάλετε το κρέας σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα
ή σε ένα ρηχό πιάτο ενώ μαρινάρετε.)
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα τζατζίκι σας συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό
μπολ. Φυλάσσετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.
Μετά από τουλάχιστον μία ώρα, πάρτε τα παϊδάκια από το ψυγείο και αφήστε τα να
φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. (Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά.)
Μην ρίχνετε κρύο κρέας στη σχάρα. Δεν Θα ψηθεί καλά.
Προθερμάνετε τη σχάρα πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το κρέας σας
και ψήστε χωρίς να τα στεγνώσετε. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το πάχος της
μπριζόλας και της θερμότητας στη σχάρα. Δεν πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από
10 λεπτά!
Γαρνιρετε με τζατζίκι και φρέσκο άνηθο και σερβίρετε ενώ είναι ζεστά!
Είναι Θεικά