Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 ΚΣ ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Οδηγίες
-
Καθαρίζω τις πατάτες, προαιρετικά αν θέλω μπορώ να τις αφήσω με τη φλούδα και έπειτα τις πλένω καλά (αν αφήσω τη φλούδα τις τρίβω δυνατά να φύγουν όλα τα χώματα).
-
Τις κόβω σε χοντρές ροδέλες και έπειτα σε μπαστούνια.
-
Τις βάζω στο σκαράκι για τον ατμό και γεμίζω την κατσαρόλα με 2 εκ. νερό. Αφού βράσει το νερό, μειώνω την ένταση σε χαμηλή (ίσα να βράζει το νερό) και με σκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνω για 12-15 λεπτά (ανάλογα την πατάτα και το μέγεθος των κομματιών).
-
Τα κομμάτια πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν αλλά να «κρατάνε» ακόμα.
-
Τα μεταφέρω σε ένα μπολ και ρίχνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά να μην σπάσουν αλλά να λαδωθούν όλες.
-
Τις απλώνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε η μια την άλλη.
-
Τις ψήνω στο φούρνο στους 250* στον αέρα για 30-40 λεπτά, μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμες.
-
Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατίζω με μια γερή πρέζα αλάτι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.