Τυρόψωμο Στριφτό

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

  • Υφή: Αφράτο, μαλακό, και ελαφρώς τραγανό εξωτερικά, χάρη στο στρίψιμο.
  • Γεύση: Πλούσια τυρένια γεύση, με ισορροπημένη αλμυρότητα.
  • Εμφάνιση: Εντυπωσιακή και δελεαστική, με τα στριφτά φύλλα να δημιουργούν ένα μοναδικό μοτίβο.

Τι κάνει το Τυρόψωμο Στριφτό ξεχωριστό:

  • Η σπιτική ζύμη: Φτιαγμένη με αγάπη και φρέσκα υλικά, προσφέρει ασύγκριτη γεύση και υφή.
  • Πλούσια γέμιση: Γενναιόδωρη ποσότητα τυριού, που λιώνει στο στόμα και αφήνει μια αξέχαστη αίσθηση.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, ελιές, ή μυρωδικά, για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό συνδυασμό.
  • Ευκολία: Η παρασκευή του είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.
  • Πολυχρηστικότητα: Ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό, ή ως συνοδευτικό με το κυρίως γεύμα.

Συνοψίζοντας:

Το Τυρόψωμο Στριφτό είναι ένα εύκολο, νόστιμο, και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψετε όλοι. Η αφράτη ζύμη, η πλούσια γέμιση τυριού, και η εντυπωσιακή εμφάνιση το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση.

Μην το χάσετε! Δοκιμάστε το σήμερα και απολαύστε μια μπουκιά γεμάτη απόλαυση!

Υλικά

50 γραμμάρια βούτυρο
350 γραμμάρια τυρί
Κρόκος για άλειμμα.
100 ml. νερό και 100 ml φρέσκο ​​γάλα ζεστό.
7 γραμμάρια μαγιά ξερή,
2 κσ λάδι και 2 κσ γιαούρτι,
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι 500-550 γραμμάρια.

Εκτέλεση

Το αλεύρι ανακατεύεται με τη μαγιά, προστίθενται τα υπόλοιπα προϊόντα και ζυμώνουμε. Η ζύμη ξεκουράζεται μόνο για 15 λεπτά και χωρίζεται σε 4 μπάλες.
Ανοίγουμε τις 3 μπαλες σε κύκλο με διάμετρο 28 εκ.

Βάζουμε βούτυρο και τυρί σε 3 κρούστες,

η 4η μένει χωρίς τίποτα. Ανοίξτε την 4η ξανά σε μεγαλύτερη κρούστα

και σκεπάζουμε τις υπόλοιπες και κόψτε σε 6 λωρίδες.


Στρίβουμε τις λωρίδες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά σε χαρτί ψησίματος στο ταψί (διαμέτρου 28 εκ.).
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοπιτα σημερα με δικα μου φυλλα!!
Επόμενο άρθροΡύζι στο φούρνο με μπεσαμελ και τυριά