Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που συνήθως απλά πετάμε το περίβλημα του. Αυτό είναι λάθος. Η μπανανόφλουδα έχει πολλες χρήσεις. Παρακάτω σας έχουμε κάποιες συμβουλές για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες αποτελεσματικά στην καθημερινότητα σας.

Χρήσεις Μπανανόφλουδας: Μειώνουν την ακμή

 

Τρίψτε τις φλούδες πάνω στο δέρμα σας και αφήστε τις για 5 με 10 λεπτά. Ξεπλύντε το δέρμα σας. Επαναλάβετε 2 φορές τη μέρα. Θα δείτε την ακμή να φεύγει.

Μειώνουν τις ρυτίδες

 

Τρίψτε τις φλούδες πάνω στο δέρμα και αφήστε τις για 30 λεπτά ή όλο το βράδυ. Ξεπλύντε το πρόσωπο και ενυδατώστε. Επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

Γυαλίστε τα ασημικά σας

 

Βάλτε τις φλούδες σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε μισή κούπα νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πάστα. Τρίψτε τα ασημικά σας με την πάστα για μερικά λεπτά.

Χρήσεις Μπανανόφλουδας: Για να βγάλετε τις ακίδες

 

Βάλτε την φλούδα μίας ώριμης μπανάνας στην επηρεασμένη περιοχή. Αφήστε την για 15 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε την ακίδα.

Για λίπασμα

 

Κόψτε τις φλούδες σε μικρότερα κομμάτια. Θάψτε τις κάτω από το φυτό που θέλετε να λιπάνετε – ιδανικά δίπλα στις ρίζες. Είναι από τα καλύτερα λιπάσματα.

Χρήσεις Μπανανόφλουδας: Λευκάνετε τα δόντια

 

Βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύντε καλά. Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας από μία μπανάνα και τρίψτε την στα δόντια για 2 λεπτά.

Μειώστε τις ουλές

 

Βάλτε την φλούδα πάνω στην επηρεασμένη περιοχή. Αφήστε την για μία ώρα ή για όλο το βράδυ. Επαναλάβετε καθημερινά.

Για τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους

Αν δεν έχετε κομπρέσες τότε βάλτε την φλούδα στον καταψύκτη για μία ώρα. Μετά, τοποθετήστε την πάνω στο μέτωπο ή στο πίσω μέρος του λαιμού. Αφήστε την εκεί μέχρι να ζεσταθεί. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο πονοκέφαλος.

Μειώνουν την φαγούρα στο δέρμα

Βάλτε την φλούδα στην επηρεασμένη περιοχή και αφήστε την για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε την και επαναλάβετε και σε άλλες επηρεασμένες περιοχές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Καραμελέ στον Φούρνο Μικροκυμμάτων
Επόμενο άρθροΓιουβαρελάκια σε μία βελούδινη σάλτσα λεμονιού (αυγολέμονο)