Υλικά:

2 λίτρα γάλα (πλήρες, με όλα του τα λιπαρά)
2 φλυτζανάκια του καφέ γιαούρτι (ως μαγιά)
Λίγο γάλα για την αραίωση του γιαουρτιού

Εξοπλισμός:
Κατσαρόλα
Θερμόμετρο (προαιρετικά)
Δοχείο για την παρασκευή του γιαουρτιού
Κουβέρτα ή παχύ πετσέτα

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά, το γάλα με όλα του τα λιπαρά.
Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα και φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο δοχείο που θα το
φτιάξουμε. Αφήνουμε το γάλα να κρυώσει μέχρι να αντέχει το δάχτυλο μας μέσα μετρώντας μέχρι το 10.
Αραιώνουμε 2 φλυτζανάκια του καφέ γιαούρτι με λίγο από το γάλα μας και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα
και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το δοχείο μας με μια κουβέρτα και το αφήνουμε όλο το βράδυ.
( Το καλοκαίρι χρειάζεται λιγότερο χρόνο) Αν θέλουμε κρατάμε λίγο από το γιαούρτι μας για μαγιά, για την
επόμενη φορά που θα κάνουμε γιαούρτι.
Αν δεν έχουμε αυτή τη μαγιά βάζουμε γιαούρτι του εμπορίου με όλα του τα λιπαρά.

Πως φτιάχνουμε παραδοσιακό Γιαούρτι

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!