Μπισκοτάκια σοκολάτας κρακελέ

Τα μπισκοτάκια σοκολάτας κρακελέ είναι από τα αγαπημένα μου! Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα φλιτζάνι γάλα ή ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτά τα μπισκοτάκια είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά:

120-150 γρ σοκολάτα ή 1 κομμάτι σοκολάτα (μπορεί να είναι φυσική ή γάλακτος κουβερτούρα)
2 αυγα
75 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ καρύδια θρυμματισμένα/αλεσμένα
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
εσανς Πορτοκαλί
Πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για ρολό

Εκτέλεση:

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρι και αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει το μείγμα (μην ξεχάσετε να κρυώσετε το μείγμα σοκολάτας).

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν. Σε αυτά προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τα ξηρά υλικά με την εξής σειρά: πρώτα τα αλεσμένα καρύδια, μετά το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, 1-2 σταγόνες εσανς το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Καλό είναι να κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με ένα μίξερ αρκετη ώρα. Στο τέλος το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό και το μίξερ γίνετε δύσκολο να το γυρίσει. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (2-3 ώρες είναι το καλύτερο, και μερικές φορές ετοιμάζω το μείγμα το βράδυ και ψήνω το πρωί).
Το βήμα με το ψυγείο δεν μπορεί να παραλειφθεί γιατί δεν θα μπορέσετε να σχηματίσετε τα μπισκότα αν το μείγμα δεν είναι καλά παγωμένο.

Όταν η ζύμη κρυώσει αρκετά, θα είναι σφιχτή και έτσι είναι πολύ εύκολο να τη δουλέψετε.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C και σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ετοιμάζουμε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη στο οποίο θα κυλήσουμε μέσα την ζυμη. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα κουτάλι βγάζω ποσότητα σε μέγεθος καρυδιού. Σχηματίζουμε με τις παλάμες μας ένα όμορφο στρογγυλό μπαλακι και το τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Τα βάζουμε σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.

Ψήνουμε στους 180°C για 10-13 λεπτά


ανάλογα με το φούρνο. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, πρέπει να είναι μαλακά στη μέση, θα σκληρύνουν όταν  κρυώσουν.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτάκια Σοκολάτας

Μπισκοτά με σοκολάτα και καρυδι

Αν δεν λατρεύετε την σοκολάτα μην διαβάσετε αυτλη την συνταγη
Τα Μπισκοτάκια Σοκολάτας είναι για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και είναι θεϊκά δοκιμάστε τα και θα ξεχάσετε όλες τις υπόλοιπες συνταγές που έχετε αφράτα που λιώνουν στο στόμα 💕

Υλικά

2 αυγά
150gr ζάχαρη
200 ml καλαμποκέλαιο
60 γραμμάρια κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια οι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά βγαίνουν δύο ταψιά της κουζίνας κάνουμε μικρές μπαλίτσες περίπου
όσο το μέγεθος από ένα καρύδι και τα πατάμε ελαφρώς από πάνω βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν 😆😆😆😆 στους 180 στις αντιστάσεις
περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Η συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΨωμί ολικής αλέσεως πολύσπορο
Επόμενο άρθροΚουλουρακια με τυρί κρέμα