Μια εξαιρετικά γρήγορη και εξαιρετικά απλή πίτα φέτας και σπανακιού για να σας δώσει την πιο εκπληκτικά τραγανή πίτα που είναι ιδανική για μια οικογενειακή μέρα.
Η Συνταγή αυτή είναι από το κανάλι Delizioso
Σπανακόπιτα με έτοιμο φύλλο
Συστατικά
– 500γρ σπανάκι, ψιλοκομμένο
– τυρί ανθοτυρο 300g, σε θερμοκρασία δωματίου
– τυρί φέτα 500g, τρυμμένο
– κρεμμυδάκια 5-7, κομμένα σε λεπτές φέτες
– μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά
– αλάτι 1 / 2 κγ
– φρέσκο άνηθο 1 φλιτζάνι
– ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια, χωρισμένο
– αυγά 3, χτυπημένα και σε θερμοκρασία δωματίου
– Φύλλο ζύμης 1 συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C.
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το ανθότυρο και το τυρί φέτα, τα κρεμμυδάκια,
τον φρέσκο άνηθο και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι
να τα συνδυάσετε όλα καλά.
Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε μαύρο πιπέρι και όσο αλάτι θέλετε.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Βρέξτε με λίγο λάδι σε ένα ταψί και αλείψτε το.
Τοποθετήστε 3 φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε 2 φύλλα μισό μέσα στο ταψί και μισό να κρέμεται έξω από το ταψί και στις
τέσσερις πλευρές του τηγανιού και ραντίστε με ελαιόλαδο.
Απλώστε όλη τη γέμιση μέσα στα φύλλα . Όλα τα φύλλα που κρέμονται έξω από το
ταψί πρέπει να είναι αρκετά να σκεπάσουν τη γέμιση.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο όλο το φύλο. Καλύψτε την μιση πίτας διπλώνοντας
προς τα μέσα τις 2 πλευρές λαδώστε και επαναλάβετε το ίδιο με τις άλλες 2 πλευρες
και λαδώστε.
Πάρτε τα υπόλοιπα φύλλα ένα κάθε φορά σκεπάστε και τα τελευταία σουρεστε τα και
σκεπάστε την πίτα.
Βρέξτε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Αυτό θα δημιουργήσει μια τραγανή,
ελαφριά κρούστα.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε την πίτα σε ίσες φέτες.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και μειώστε αμέσως τη θερμοκρασία στους 175 ° C.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Η πίτα θα είναι τραγανή και χρυσή καφετιά.
Αφήστε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό θα επιτρέψει να κατσει η γέμιση.
Καλή Επιτυχία
Δείτε εδώ το βίντεο της Συνταγής