Πατατοκεφτέδες (Τηγανίτες)
Συστατικά
• 6 μεσαίες (ή 3 μεγάλες) πατάτες
• 1/2 κρεμμύδι
• 2-3 αυγά (κατά προτίμηση 3)
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό μαϊντανό
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα-ρεγγατο τριμμένο στο ψιλό
• 1/2 φλιτζάνι έως γεμάτο φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες προετοιμασίας και μαγειρέματος
Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να στραγγίξτε το νερό από τις τριμμένες πατάτες σας και βάλτε σε ένα μπολ.
Εάν δεν έχετε, αντικαταστήστε με βαμβακερή πετσέτα ή τουλάχιστον, ισχυρές χάρτινες πετσέτες.
Τρίψτε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι , αλάτι, πιπέρι, μαιντανό, σκόρδο, το τριμμένο τυρί, τα αυγά και ανακατεψτε πολυ καλά.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε λάδι να καψει λίγο. Παρτε με το χερι ποσότητα απο το μειγμα και φτιαξτε λεπτά μπιφτέκια όσο μπορείτε και τα βάζετε στο τηγάνι
Μαγειρεύετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά στα 3-4 λεπτά ανά πλευρά πριν τα γυρίσετε
Βγάζετε σε μια χαρτοπετσέτε να φύγουν τα πολλά λαδια
Ετοιμαααααααααααααααααα
Find More Recipes here