Υλικά

για το ραβανί:
250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
5 αυγά
70 γραμμάρια τριμμένο ινδοκαρυδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι (μία πρέζα)

για το σιρόπι:
750 γραμμάρια νερό,
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού!

για την κρέμα:
1 κιλό γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιέςτης σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 κρόκους αυγών,
50 γραμμάρια ινδοκάρυδο!

Εκτέλεση

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτα!
Προσθέτουμε εναν εναν τους κρόκους αυγών,γιαούρτι,ξύσμα,έχουμε χτυπήσει τα ασπραδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρεγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα τέλος μπεικιν,καρύδα και σιμιγδάλι!
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψακι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτα ανάλογα τον φούρνο μας!

για το σιρόπι
Βράζουμε να δέσει!Σιροπιαζουμε καυτό γλυκό,καυτό σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει!

για την κρέμα
Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε,βανίλια,βούτυρο,κροκους και ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!
Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διάκοσμου με ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!

Η συνταγή είναι της κας Tzeni Tzanaktsidou και η εκτέλεση της κας Ξένια Δάρρα