Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Αυτό το νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο γλυκό χωρίς να στερηθούν την απόλαυση. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς δεν απαιτείται μίξερ ή ζυγαριά.

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά!!

Υλικά 👇

1+1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγλ μπέικιν
1+1/2 σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια ινδοκάρυδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1+1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 🍊
4 βανίλιες
1 πλάκα βιτάμ λιωμένο

Σιρόπι 👇
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο Ινδοκαρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε ζαχαρη βιτάμ χυμο πορτοκαλιού και ανακατευουμε
Μετα προσθέτουμε το αλέυρι με το μπεικιν το σιμιγδαλι και τις βανιλιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγη καρύδα στο σιρόπι και την υπόλοιπη στο μείγμα και ανακατευουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το μείγμα του ραβανιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά (πολυ καλο ψήσιμο).
Αφού βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο, κάνουμε πολλες τρυπες με οδοντογλιφίδα και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι το αφήνουμε να το τραβήξει και πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο.

Συμβουλές:

Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βιτάμ με άλλο φυτικό λάδι.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 2 ποτηρια πορτοκάλι στο μείγμα.
Αφήστε το ραβανί να απορροφήσει καλά το σιρόπι πριν το σερβίρετε.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο και αφράτο νηστίσιμο ραβανί!

Καλή επιτυχία εύχομαι 🌺

Προηγούμενο άρθροΤα αφράτα τυροπιτάκια της Κατερίνας
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με αρακά